Zijn er subsidies of financieringsregelingen?

Er zijn inderdaad subsidies en financieringsregelingen. Of en wanneer deze van beschikbaar zijn, kan per periode verschillen. Dit hangt af van de landelijke en gemeentelijke voorwaarden. Kijkt u hieronder voor meer specifieke informatie.

Subsidie voor woningisolatie
Bereid je goed voor als je maatregelen neemt.

Vanaf 2 september 2019 gaat de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) van kracht. Hiervoor kom je in aanmerking als je tenminste twee isolerende maatregelen in je eigen woning uit laat voeren. Subsidies kunnen oplopen tot 20% en kun je pas aanvragen nadat je de maatregelen hebt laten uitvoeren. Het is dus van groot belang dat je de maatregelen op exact de juiste manier laat uitvoeren zoals RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) dat bepaald heeft.

 

Lees meer
Is de landelijke financiering iets voor mij?
Tot wel € 25.000,- aan energiezuinige maatregelen voorgeschoten!

Voor uw duurzame verbouwing of zonnepanelen kunt u het beste spaargeld gebruiken. Het rendement is veel hoger dan de rente die u van de bank krijgt. Maar heeft u niet voldoende geld? Er is altijd een goedkope financiering. De rente is zo laag, dat u vaak meteen geld overhoudt!

Informatie aanvragen
ISDE-subsidie
Subsidie voor zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels

Wil je jouw woning duurzaam gaan verwarmen? De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) helpt je daarbij! Hierbij krijg je een deel van de aanschafkosten terug bij de installatie van een zonneboiler of warmtepomp. Je kan tot wel 2500 euro krijgen voor het laten installeren van een warmtepomp. Helaas geldt deze regeling niet voor zonnepanelen.

Lees meer
Is er nog meer voordelige financiering?
Een aantal gemeenten maakt energiebesparing wel erg aantrekkelijk!

Of er een duurzaamheidslening is hangt af van binnen welke gemeente u woont. Klik hier voor een overzicht van gemeentelijke financieringen.

 

Er is ook een landelijke financieringsmogelijkheid. Hier kunt u tot wel € 25.000,- gefinancierd krijgen, maar voor bedragen onder de € 15.000,- kunt u beter voor de gemeentelijke regelingen kiezen!

Informatie aanvragen
Hoe kan ik het betalen?

Benieuwd naar uw persoonlijke financiële mogelijkheden voor het energiezuinig maken van uw huis?

Klik hier voor financieel adviseurs in de regio

Financiering- en subsidieregelingen per gemeente

Subsidies en financieringsmogelijkheden per gemeente

Sommige gemeenten bieden hun inwoners een extra financieringsregeling of een extra subsidie voor huiseigenaren die hun huis willen verduurzamen.

Hier vindt u een overzicht

Subsidie woningisolatie voor Vve's
Profiteer van de subsidie nu het nog kan!

Door het RVO is  in totaal 14 miljoen aan subsidie vrijgemaakt voor Vve’s.  Dit kan je inzetten voor een gecertificeerd energieadviseur, isolatiemaatregelen en aanvullende maatregelen. De SEEH stelt als voorwaarde dat je minimaal twee isolerende maatregelen moet toepassen. Wil je nog gebruik maken van de subsidie? Dan kan je beter niet te lang wachten!

Lees meer
Energiebespaarlening voor Vve's
Tot wel €5.000.000,- aan energiebesparende maatregelen voorgeschoten!

Er is nu voordelige financiering speciaal voor VvE's! Deze speciale Energiebespaarlening biedt Verenigingen van Eigenaren de mogelijkheid om duurzame investeringen te financieren aan hun complexen. Handig als uw VvE geen spaarpotje voor energiebesparing heeft! Iets voor u?

Informatie aanvragen