Gemeentelijke subsidies en financieringsmogelijkheden

Welke éxtra subsidies en betalingsregelingen zijn er? 

Hieronder staan de gemeenten genoemd die extra subsidies en betalingsregelingen aan hun inwoners aanbieden.

Gemeente West Maas en Waal

Energiescan

Een energieadviseur inventariseert de meest rendabele en passende energiebesparende maatregelen voor uw woning. Dit is een mondeling advies; u ontvangt ter plekke een korte samenvatting. De eigen bijdrage voor deze scan is € 25,-. De gemeente West Maas en Waal stelt 25 energiescans beschikbaar.subsidie

Maatwerkadvies

Bij een maatwerkadvies ontvangt u een uitgebreide rapportage van uw woning op basis van een Energie Index. Bij de opname van uw woning worden 150 kenmerken opgenomen door de adviseur en komen eventuele wensen, klachten en de staat van onderhoud aan bod. De gemeente West Maas en Waal stelt tien adviezen beschikbaar waarbij ze € 100,- bijdraagt.

Meer informatie: Energieadviseur Laurette Bulkens, T:  06  2549 4276 of E:  [email protected].

Duurzaamheidslening

Bent u eigenaar van een koopwoning en woont u in de gemeente West Maas en Waal? Wilt u uw huis om zo uw woonlasten te verlagen en bij te dragen aan een beter milieu? Denk aan zonnepanelen, raamisolatie of dakisolatie. Dan komt u misschien in aanmerking voor een duurzaamheidslening.

Klik hier voor meer informatie

Gemeente Culemborg

De gemeente Culemborg verstrekt duurzaamheidsleningen aan woningeigenaren in de gemeente Culemborg die duurzame maatregelen aan hun bestaande woning willen treffen. Woningeigenaren kunnen maximaal € 25.000 lenen tegen een aantrekkelijk rentetarief (1,6%). Meer informatie vindt u hier. 

Gemeente Neder Betuwe

Met de nieuwe SVn duurzaamheidslening wil de gemeente zoveel mogelijk eigenaar-bewoners aanzetten om te investeren in het energiezuinig maken van hun woning of opwekken van duurzame energie. Inwoners van Neder-Betuwe kunnen tegen een aantrekkelijke rente geld lenen om daarmee deze investering mogelijk te maken.

Het bedrag dat u kunt lenen ligt tussen €2.500,- en €7.500,-  met een looptijd van tien jaar. De hoogte van de rente is afhankelijk van de SVn dagtarief maar zal omstreeks de 1% schommelen en staat voor de gehele looptijd vast. Meer informatie vindt u hier.

Verder geldt in sommige gevallen een vrijstelling van legeskosten t.b.v. omgevingsvergunning voor zonnepanelen – bij monumentale panden of niet op daken zoals in een achtertuin- met een maximaal opp. van 30 m².

Gemeente Tiel

Als eigenaar én bewoner van een huis of appartement in de gemeente Tiel kunt u een duurzaamheidslening aanvragen voor een aantal energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Denk aan isolatie, dubbelglas en zonnepanelen. De duurzaamheidslening bedraagt minimaal €2.500 een maximaal €15.000. De rente is lager dan bij een gewone lening. Meer informatie vindt u hier.

 

 

Gemeente West Betuwe (Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal). 

Elke woningeigenaar of huurder in Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen kan vanaf 1 maart de Duurzaamheidslening aanvragen (minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000).  De lening is bedoeld voor het financieren van energiebesparende en-opwekkende maatregelen voor bestaande woningen. Naast duurzaamheidsmaatregelen kan tot 20% van het leenbedrag ook maatregelen worden uitgevoerd om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

Meer informatie gemeente Geldermalsen

Meer informatie gemeente Lingewaal

Meer informatie gemeente Neerijnen