Gemeentelijke subsidies en financieringsmogelijkheden

 

subsidie

Welke éxtra subsidies en betalingsregelingen zijn er? 

Hieronder staan de gemeenten genoemd die extra subsidies en betalingsregelingen aan hun inwoners aanbieden.

 

Gemeente West Maas en Waal

Duurzaamheidslening

Bent u eigenaar van een koopwoning en woont u in de gemeente West Maas en Waal? Wilt u uw huis om zo uw woonlasten te verlagen en bij te dragen aan een beter milieu? Denk aan zonnepanelen, raamisolatie of dakisolatie. Dan komt u misschien in aanmerking voor een duurzaamheidslening.

Meer informatie gemeente West Maas en Waal

 

Gemeente Culemborg

De gemeente Culemborg verstrekt duurzaamheidsleningen aan woningeigenaren in de gemeente Culemborg die duurzame maatregelen aan hun bestaande woning willen treffen. Woningeigenaren kunnen maximaal € 25.000 lenen tegen een aantrekkelijk rentetarief (1,6%).

Meer informatie gemeente Culemborg

 

Gemeente Neder Betuwe

Met de nieuwe SVn duurzaamheidslening wil de gemeente zoveel mogelijk eigenaar-bewoners aanzetten om te investeren in het energiezuinig maken van hun woning of opwekken van duurzame energie. Inwoners van Neder-Betuwe kunnen tegen een aantrekkelijke rente geld lenen om daarmee deze investering mogelijk te maken.

Het bedrag dat u kunt lenen ligt tussen €2.500,- en €7.500,-  met een looptijd van tien jaar. De hoogte van de rente is afhankelijk van de SVn dagtarief maar zal omstreeks de 1% schommelen en staat voor de gehele looptijd vast.

Meer informatie gemeente Neder Betuwe

Verder geldt in sommige gevallen een vrijstelling van legeskosten t.b.v. omgevingsvergunning voor zonnepanelen – bij monumentale panden of niet op daken zoals in een achtertuin- met een maximaal opp. van 30 m².

 

Gemeente Tiel

Als eigenaar én bewoner van een huis of appartement in de gemeente Tiel kunt u een duurzaamheidslening aanvragen voor een aantal energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Denk aan isolatie, dubbelglas en zonnepanelen. De duurzaamheidslening bedraagt minimaal €2.500 een maximaal €15.000. De rente is lager dan bij een gewone lening.

Meer informatie gemeente Tiel

 

Gemeente West Betuwe 

Elke woningeigenaar of huurder in de gemeente West Betuwe kan vanaf 1 maart de Duurzaamheidslening aanvragen (minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000).  De lening is bedoeld voor het financieren van energiebesparende en-opwekkende maatregelen voor bestaande woningen. Naast duurzaamheidsmaatregelen kan tot 20% van het leenbedrag ook maatregelen worden uitgevoerd om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

Meer informatie gemeente West Betuwe

Gemeente Zaltbommel

Woont u in een eigen koopwoning? Dan kunt u tegen een aantrekkelijke rente geld lenen om uw woning toekomstbestendig te maken. U kunt hiermee bijvoorbeeld uw woning isoleren, uw badkamer op de begane grond plaatsen of asbest verwijderen. Provincie Gelderland en wij willen zo positief bijdragen aan het verduurzamen en het levensloopbestendig maken van woningen en het verwijderen van asbest.

Meer informatie gemeente Zaltbommel

Gemeente Maasdriel

Meer informatie over de regelingen vindt u hier