Het verduurzamen van je huis

  • bespaart energie
  • verhoogt het comfort en
  • verlaagt je energierekening


Maar waar begin je? Met welke stappen moet je rekening houden?
Deze materie is voor velen best complex of zelfs onbekend. Een energiecoach biedt vaak een goede oplossing om een eerste stap te zetten. Je kunt een energiecoach uitnodigen door het formulier hiernaast in te vullen.  De energiecoach belt je dan op voor het maken van een afspraak.

En na dit gesprek ben je vast een stap verder gekomen: je hebt nu een beeld van de stappen die je zou kunnen nemen om jouw huis te verduurzamen.  

Dankzij onze opgeleide vrijwilligers en een bijdrage van de gemeente, hoef je niets te betalen voor een bezoek van een energiecoach.

In onze regio Rivierenland werken zo’n 50 energiecoaches. Wat drijft hen? Enkele energiecoaches vertellen:

 

Toine Nettenbreijers (Hedel) “In mijn werk heb ik altijd veel te maken met energiebesparing. Onze oude woning uit 1929 hebben we inmiddels behoorlijk verduurzaamd. Door de hoge RC-waarde van wand- en dakisolatie hebben we bijna geen warmteverlies en is het erg comfortabel! De dimbare LED-verlichting wordt op sommige plaatsen zelfs bediend door bewegingssensoren waardoor ze niet onnodig aanblijven. Mijn kennis wil ik overbrengen aan mensen die, net als ik, hun huis graag willen verduurzamen.”

 

Bartjan van der Meer (Varik) “Ik wil dat mensen weten dat duurzame ingrepen in je woning vaak ook financiële voordelen heeft. En hoe relatief gemakkelijk het kan zijn om toch al iets te doen om dat voordeel te halen. Vaak met kleine moeite kun je echt al duurzamer wonen, deze ervaring heb ik zelf ook. Ik hoop dat we mensen zo echt kunnen helpen: ze willen wel iets aan hun huis doen, maar weten nog niet echt hoe ze moeten beginnen.”

 

P1010123.JPGBen Botterhuis (Zaltbommel) “Ik ben van huis uit bouwkundige en werk als certificeerder.  Ik heb dus behoorlijk wat huizen gezien! Ik kom nog te vaak woningen tegen die niet goed geïsoleerd en geventileerd zijn. Dat zijn zaken die vaak nog onbekend zijn, terwijl goed isoleren en ventileren al zoveel oplevert! Er zijn zoveel mogelijkheden om energie te besparen en energie op te wekken. De onbekendheid met deze maatregelen en de  voordelen is nog erg groot. En ik help ze daarbij.”

 

Wil je ook een gesprek met een energiecoach bij jou thuis?
Meer weten wat een energiecoach precies inhoudt of doet?
Vraag dan met het formulier hiernaast een energiecoach in jouw buurt aan!