Ik zoek meer informatie over energiebesparing!

U bent op zoek naar meer informatie over de mogelijkheden om geld te besparen? En om het comfort van uw huis te verbeteren? Wij hebben de meest voorkomende energiebesparende maatregelen op een rijtje gezet.

Muurisolatie
Goedkoper dan u denkt!

Spouwmuurisolatie is stukken goedkoper dan veel mensen denken. Toch is maar de helft van de gevels van Nederlandse woningen geïsoleerd. Het rendement van spouwmuurisolatie is vergelijkbaar met een rente van 12 procent op een spaarrekening. Iets voor u?

Meer informatie
Zonnepanelen
Haal energie uit de zon!

Zonnepanelen kunnen op een duurzame manier voorzien in een groot deel van uw stroombehoefte: zonlicht is namelijk onuitputtelijk. Het rendement van een investering in zonnepanelen is vergelijkbaar met een rente van zes procent op een spaarrekening! Gaat u verdienen aan de zon?

Meer informatie
Dakisolatie
Bovenop besparen

Door uw dak goed te isoleren, bespaart u per jaar gemiddeld 500 euro aan stookkosten. Een goed geïsoleerd huis is comfortabeler en beter voor het milieu.

Meer informatie
Vloerisolatie
Veeg de vloer aan met de kou!

Wie vloerisolatie heeft, is daar erg tevreden over. Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis, en is een effectieve manier van energie besparen. Het rendement van vloerisolatie is vergelijkbaar met een rente van acht procent op een spaarrekening. Heeft u nog koude voeten?

Meer informatie
HR++ en dubbel glas
Dubbel voordeel!

Ook als ramen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of hoog rendement glas al rendabel zijn. Het rendement van HR++ isolatieglas is vergelijkbaar met een rente van zeven procent op een spaarrekening. En verbetert het comfort! Heeft u nog een koude nek in huis?

Meer informatie
Verlichting
Duurzaam en slim verlichten

Een gloeilamp zet slechts 3-9% van de elektriciteit die hij verbruikt om in licht. Het loont dus om uw oude lampen te vervangen door energiezuinige lampen zoals Led-lampen of spaarlampen. Daarmee kunt u tot wel 80% aan elektriciteit besparen!

Meer informatie
Zonneboiler
De zon geeft warmte!

Een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon om uw water te verwarmen. Hiermee bespaart u bijna de helft van de energiekosten voor warm water. Een zonneboiler is bovendien heel milieuvriendelijk. Wordt u daar warm van?

Meer informatie
Zuinig stoken
Energiezuinig verwarmen en warm tapwater

Over energie besparen via verwarming en warm water bestaan veel fabels. Sommige huishoudens laten nog steeds de verwarming ’s nachts aan, en vrezen onterecht dat een spaardouche het doucheplezier verpest. Ben u een tevreden stoker?

Meer informatie
Warmtepomp
Een duurzaam alternatief

Heeft u al eens nagedacht over een duurzaam alternatief voor het verwarmen van uw huis en water? Met een hybride warmtepomp verwarmt u uw huis op een duurzame manier en bespaart u tot wel 60% op uw stookkosten. Heeft uw huis label A? Kies dan voor een all electric variant.

Meer informatie
Ik? Een energieneutraal huis? Ja, dat kan!

Heb je wel eens nagedacht om jouw huis energieneutraal te maken? Geen energierekening en je eigen energie opwekken? Schakel een energieadviseur in. Die maakt een rapport voor jouw specifieke situatie, om zo stap voor stap naar energieneutraal te gaan!

Lees verder

energiecoach rivierenland
De energiecoach komt bij u thuis voor een oriënterend energieadvies

Als je energie wilt besparen of zelfs wilt opwekken, zijn er veel mogelijkheden. Op deze website staat veel nuttige informatie, tips en handige tools om je op weg te helpen. Maar heb je toch liever een oriënterend gesprek met een energiecoach? Dat kan!

Lees verder